Dijous 9 de Febrer de 2023
Aquest lloc web utilitza galetes pròpies i de tercers per recopilar informació estadística sobre els hàbits de navegació. Si segueix navegant, considerem que accepta la seva instal·lació i ús. Llegeix més Accepto
 
Diàleg Dia 8. Telecomunicacions, territori i urbanisme

Mapa Fibra Òptica
-DATA I LLOC:

Dimarts 7 d'abril, de les 16:30h a les 20:30h a la sala Puig i Cadafalch de l'Institut d'Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, Barcelona)

-OBJECTIU:

L'objectiu d'aquest Diàleg Dia es reflexionar sobre la relació entre les telecomunicacions, el territori i l'urbanisme. La telecomunicació és la transmissió de senyals a distància a través de qualsevol medi per tal d'aconseguir comunicar-nos. En els darrers anys la fibra òptica ha millorat la capacitat per a les comunicacions intercontinentals facilitant les connexions a Internet d'alta velocitat i els serveis de televisió digital per cable. No obstant això el desplegament sobre el territori és desigual i depèn de la rendibilitat de l'operació més que no pas de la cerca de l'equilibri territorial.


-PONENTS

Gonçal Bonhomme Altable.
Enginyer de Telecomunicacions. Ha estat redactor del Llibre Blanc de les Telecomunicacions a Catalunya (Generalitat de Catalunya, 1992). Actualment és gerent territorial de Relacions Institucional de la zona nord-est d'Orange Espanya.

Jordi López Benasat.
 Enginyer de Telecomuniacions. Ha estat director general de Localret, és vocal de l'Associació Catalana d'Enginyers de Telecomunicacions i és director de Telecomunicacions de Barcelona Regional.

Pere Alemany i Miralpeix. Enginyer de Telecomunicacions. Ha treballat al grup AUNA -fent desplegament de fibra òptica- i actualment és director d'Aggaros, consultoria de telecomunicacions.

-PRESENTACIÓ
Veure presentació en PDF
Actualitat territorial
Documentació territorial

Cerca per comarques
Destaquem